SUA vor livra Sultanatului Oman rachete JSOW în valoare de 385 de milioane de dolari

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o potențială vânzare de rachete aer-sol JSOW (Joint Standoff Weapons) și echipamente aferente către Sultanatul Oman, în valoare de 385 de milioane de dolari.

Miercuri, Departamentul de Apărare al SUA a informat că principalul contractor al acordului va fi Compania pentru Rachete și Apărare Raytheon.

Agenția de Cooperare pentru Securitate a Apărării a Pentagonului a furnizat certificarea necesară pentru a notifica Congresul despre această potențială vânzare. În pofida aprobării, notificarea nu se referă la semnarea unui contract sau la încheierea negocierilor.

Ministrul de externe omanez, Badr al-Busaidi, s-a întâlnit marți la Washington cu omologul său american, Antony Blinken, pentru a celebra Tratatul de prietenie, relații economice și drepturi consulare semnat între cele două țări la 20 decembrie 1958.

Potrivit unei declarații emise de Ministerul Afacerilor Externe din Oman, cele două părți au subliniat "parteneriatul istoric și strategic din ce în ce mai puternic dintre Sultanatul Oman și Statele Unite privind securitatea regională".

Cele două țări au salutat semnarea viitoare a unui memorandum de înțelegere între Sultanatul Oman și Banca SUA de Export-Import, care va aprofunda cooperarea în sectoare economice cheie, care includ energia regenerabilă și producția.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel