SUA vor apăra aliații din NATO dacă vor fi atacați, afirmă Pentagonul, după ce o rachetă rusă a intrat în spațiul aerian polonez

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Imagine ilustrativa - rachetă rusească în spațiul aerian polonez. Sursa foto: X.
Imagine ilustrativa - rachetă rusească în spațiul aerian polonez. Sursa foto: X.

Statele Unite sunt pregătite să își îndeplinească angajamentele NATO și să își apere aliații în cazul unui atac, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh, în cadrul unei conferințe de presă la 26 martie.

Precizarile oficialului american au venit după ce Andrzej Szejna, ministrul adjunct de externe al Poloniei, a declarat că NATO ar fi luat în considerare opțiunea de a doborî rachetele rusești dacă acestea se vor apropia prea mult de granițele sale. O astfel de propunere ar trebui să fie aprobată de partea ucraineană, a spus el.

"Ceea ce administrația spune în mod repetat este că vom apăra fiecare centimetru al NATO. În cazul în care aliatul NATO va fi atacat - cu siguranță nu dorim să vedem acest lucru - dar vom apăra fiecare centimetru al NATO", a declarat Singh când a fost întrebat despre declarația oficialului polonez.

O rachetă rusă a intrat în spațiul aerian polonez în timpul unui atac pe scară largă împotriva Ucrainei pe 24 martie. Într-un alt incident, pe 15 noiembrie 2022, o rachetă a intrat pe teritoriul polonez în timpul unui atac în masă al Rusiei, ucigând doi civili. Anchetatorii polonezi au concluzionat ulterior că a fost o rachetă antiaerian ucrainean ''rătăcită'', lansat pentru a intercepta atacul rusesc.

Prioritatea actuală a Washingtonului este de a se asigura că "Ucraina are ceea ce are nevoie pe câmpul de luptă", potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului.  

Kievul se confruntă cu o lipsă continuă de muniție, țara având nevoie urgentă de obuze și rachete, în condițiile în care ajutorul american pentru Kiev, în valoare de aproximativ 60 de miliarde de dolari, rămâne blocat din cauza diviziunilor din Congres SUA. La 12 martie, SUA au aprobat un pachet de ajutor pentru apărare constând în arme și echipamente pentru Ucraina în valoare de 300 de milioane de dolari, primul din decembrie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel