SUA vor anunța un nou pachet substanțial de ajutor militar. Pe listă, muniție de Patriot sau Hawk, în valoare de două miliarde de dolari

Foto: US Army
Foto: US Army

SUA se pregătește să anunțe un nou pachet de ajutor militar pentru Forțele Armate, care va include o creștere semnificativă a apărării aeriene.

Potrivit publicației Bloomberg, două miliarde de dolari vor fi cheltuite pentru achiziționarea de lansatoare și rachete pentru sistemul Hawk, precum și de rachete GEM-T și PAC-3 pentru sistemul de apărare aeriană Patriot.

Publicația americană subliniază că anunțul noului pachet de ajutoare va fi făcut atunci când vor apărea primele informații despre acțiunile contraofensive ale Forțelor Armate.

Pe 31 mai, reprezentantul Casei Albe, John Kirby, a confirmat în cadrul unui briefing că Statele Unite vor furniza Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, care va include muniție pentru: HIMARS MLRS, sistemul Stinger și Sistemul de apărare aeriană Avenger.

Pe 9 mai, Pentagonul a anunțat un pachet de ajutor de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina , care include sisteme de apărare aeriană, obuze de artilerie, servicii comerciale prin satelit etc.

Pe 3 mai, Ministerul Apărării al SUA a prezentat un pachet de ajutor militar Ucrainei în valoare de 300 de milioane de dolari , care include obuziere, proiectile pentru artilerie și HIMARS MLRS, rachete aeriene Hydra-70 și multe altele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel