SUA vor retrage o parte din trupe din Afganistan

DefenseRomania Team / 30 aug 2019 / 10:37

Președintele Donald Trump a spus că intenționează să retragă o parte din militarii din Afganistan și va păstra acolo 8.600 de soldați după negocierile de pace ale SUA cu talibanii, care par a se fi încheiat, transmite militarytimes.

"Vom coborî numărul soldaților la 8.600 și apoi vom lua o hotărâre în funcție de ce se întâmplă", a declarat Donald Trump pentru Fox News Radio, repetând că SUA "ar putea câștiga acel război mai repede, dacă aș vrea să omor 10 milioane de oameni, ceea ce eu nu fac."

SUA are aproximativ 14.000 de soldați în Afganistan, alături de trupele internaționale, pentru a asista forțele de apărare afgane și pentru a lupta cu grupuri extremiste precum Statul Islamic și Al-Qaida.

Trump a declarat că cea mai mare parte dintre acestea ar putea fi retrasă, dar a subliniat că SUA vor menține prezența de trupe în Afganistan.

„Trebuie să păstrezi o prezență”, a spus el, adăugând că SUA va reduce trupele „substanțial”. Comandamentul central al SUA, a declarat ieri pentru Times, că încă nu a fost emis ordinul de retragere din Afganistan. „Misiunea nu s-a schimbat”, a declarat locotenent colonelul Earl Brown, purtător de cuvânt al CENTCOM.

Vezi și: SUA retrag soldați din Afganistan. Surse privind un acord cu talibanii

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy