SUA trimit o delegație de nivel înalt în China pentru a pregăti vizita lui Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken. Foto: U.S. Department of State
Secretarul de stat american Antony Blinken. Foto: U.S. Department of State

Guvernul Statelor Unite va trimite prima sa delegaţie de înalt nivel în China pentru a onora promisiunea făcută de liderul chinez Xi Jinping şi de preşedintele american Joe Biden de încălzire a relaţiilor bilaterale, transmite duminică AFP, citată de Agerpres.

O delegație americană la nivel înalt va călători în China săptămâna viitoare pentru a aprofunda discuțiile recente ale președintelui Joe Biden cu omologul chinez Xi Jinping și pentru a se pregăti pentru vizita secretarului de stat Antony Blinken la începutul anului viitor

Secretarul de stat adjunct pentru Asia de Est şi Pacific, Daniel Kritenbrink, o va însoţi pe Laura Rosenberger, director principal al Consiliului de securitate naţională pentru China şi Taiwan, între 11 şi 14 decembrie, în China, Coreea de Sud şi Japonia.

În China, Kritenbrink va avea ca misiune să preia ştafeta de la Joe Biden după întâlnirea acestuia cu Xi Jinping în Bali, la mijlocul lui noiembrie. Cei doi preşedinţi au promis atunci să ''continue să gestioneze în mod responsabil concurenţa între ţările' lor şi să 'exploreze potenţiale zone de cooperare'', a indicat Departamentul de Stat.

Biden şi Xi au abordat în special subiecte recente de discordie precum viitorul Taiwanului sau restricţiile americane asupra importurilor de produse tehnologice chineze.

Daniel Kritenbrink va pregăti, totodată, vizita secretarului de stat, Anthony Blinken, prevăzută la începutul lui 2023, prima în China după patru ani a unui şef al diplomaţiei americane. 

Președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping s-au angajat în discuții directe despre Taiwan și Coreea de Nord, în marginea summitului G20 din Indonezia de la jumătatea lunii noiembrie, o întâlnire menită să împiedice legăturile tensionate dintre SUA și China să se transforme într-un nou Război Rece, scrie și Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel