SUA trimit Ucrainei 40 de vedete blindate anticipând ofensiva din Herson. Ambarcațiunile - esențiale în forțarea trecerii Niprului

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vedetă de patrulare rusă din clasa 03160 Raptor. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Vedetă de patrulare rusă din clasa 03160 Raptor. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Statele Unite vor trimite 40 de vedete blindate de patrulare în Ucraina, ca parte a celui mai recent pachet de asistență.

Ambarcațiunile fluviale sunt incluse în pachetul de ajutor de 400 de milioane de dolari, anunțat vineri. Este a doua oară când SUA trimit vedete fluviale în Ucraina, în cadrul asistenței militare de răspuns la invazia rusă.

Secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, nu a oferit detalii privind tipul ambarcațiunilor, dar a precizat că modul, în care vor fi utilizate vedetele fluviale, depinde de forțele ucrainene.

SUA au trimis în iunie Ucrainei alte 18 vedete fluviale, iar șase dintre ele operează deja în Marea Neagră.

În aceeași zi cu anunțul despre pachetul de ajutor, a fost publicat un material video, în care o dronă rusească a lovit, cu muniție Lancet, o vedetă de patrulare ucraineană Ghiurza-M. Publicația Naval News a precizat că atacul a avut loc pe fluviul Nipru, dar Ucraina și Rusia nu au furnizat detalii despre locul unde opera ambarcațiunea ucraineană.

 

Ambarcațiunile rapide vor fi esențiale pentru forțarea trecerii Niprului

 

Informația privind trimiterea celor 40 de ambarcațiuni rapide era cunoscută de vineri, dar relevanța sa a crescut pe măsură ce militarii ucraineni care operează în regiunea Herson împing tot mai mult trupele rusești către Nipru, iar oficialii de la Moscova deja dau instrucțiuni privind justificarea în mass-media a pierderii poziției.

Ulterior aruncării forțelor rusești peste Nipru, militarii ucraineni vor forța trecerea peste fluviu, iar cele 40 de vedete rapide blindate – un număr foarte mare, de altfel - vor fi în primul eșalon de luptă, care va traversa Niprul.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Ministerul ucrainean al Apărării a informat că, pe timpul verii, militarii săi au desfășurat exerciții în care au întrebuințat pe Nipru vedete blindate de patrulare.

Fostul comandant al Forțelor Terestre americane din Europa, generalul-locotenent Ben Hodges, a declarat, recent, că forțele ucrainene vor trece cu siguranță Niprul, după care vor elibera Crimeea - operație care se va desfășura în cursul verii următoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel