SUA transmit Uniunii Europene să îl recunoască pe Juan Guaido drept preşedintele legitim al Venezuelei

S.I. Catalin / 17 feb 2019 / 09:27

Vicepreşedintele american Mike Pence a lansat sămbătă, cu prilejul conferinţei de securitate de la Munchen, un apel Uniunii Europene să-l recunoască pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei, în contextul în care unele state membre au blocat o astfel de poziţie comună a UE, transmite AFP.

,,Facem apel astăzi la Uniunea Europeană să-şi asume responsabilităţile în numele libertăţii şi să-l recunoască pe Juan Guaido ca singurul preşedinte legitim al Venezuelei'', a declarat Mike Pence.

El a afirmat încă o dată, în numele Statelor Unite, că preşedintele contestat Nicolas Maduro 'trebuie să plece', acuzându-l că îşi înfometează propriul popor.

Declaraţiile lui Mike Pence cu privire la Venezuela se adaugă surselor de tensiune americano-europene în creştere de când la Casa Albă se află preşedintele Donald Trump.

În discursul său de la Munchen, Mike Pence a insistat ca ţările europene să se retragă din acordul nuclear cu Iran şi le-a îndemnat să fie precaute faţă de utilizarea de echipamente de telecomunicaţii furnizate de gigantul chinez Huawei.

,,A sosit timpul ca partenerii noştri europeni să fie alături de noi şi de poporul iranian. A sosit timpul ca partenerii noştri europeni să se retragă din acordul nuclear cu Iran'', a spus vicepreşedintele american, citat de Reuters.

,,Statele Unite au fost de asemenea foarte clare cu partenerii noştri de securitate în privinţa ameninţării constituite de Huawei şi de alte companii chineze de telecomunicaţii. Trebuie să ne protejăm infrastructura critică de telecomunicaţii, iar America îi cheamă pe toţi partenerii noştri de securitate să fie vigilenţi'', a subliniat vicepreşedintele Pence. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy