SUA testează doi piloți ai Forțelor Aeriene ucrainene. Americanii vor să știe cât ar putea dura antrenamentul piloților ucraineni

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Pilot al Forțelor Aeriene ale Ucrainei
Pilot al Forțelor Aeriene ale Ucrainei

Doi piloți ucraineni se află în prezent în Statele Unite pentru a-și evalua capacitatea de a învăța să piloteze avioane de atac, inclusiv avioane de luptă F-16, pentru care se vor antrena în simulatoare.

Piloții ucraineni sunt testați pe simulatoare pentru a fi evaluați de armata americană. Testarea se desfășoară la o bază militară americană din Tucson, Arizona, au spus oficialii americani, iar lor li s-ar putea alătura în curând mai mulți piloți din Forțele Aereiene ucrainene, scrie Reuters.

Publicația notează că autoritățile americane au aprobat deja sosirea a încă 10 piloți ucraineni pentru a primi aceeași evaluare în această lună.

Sosirea primilor doi piloți reprezintă o premieră, fiind pentru prima dată când piloții ucraineni au călătorit în Statele Unite pentru a-și evalua abilitățile de către instructori militari americani.

Oficialii au spus că evenimentul are un dublu scop: să îmbunătățească abilitățile pilotului și să estimeze cât de mult ar putea dura un program de instruire adecvat.

„Programul este de a evalua abilitățile lor ca piloți, astfel încât să îi putem sfătui mai bine cu privire la modul de utilizare a capacităților pe care le au și pe care le-am oferit. Programul implică urmărirea modului în care piloții ucraineni își desfășoară planificarea și execuția misiunii în simulatoare de zbor”, a spus un oficial al administrației.

Americanii insistă că nu este vorba de un antrenament specific pentru avioanele F-16. „Este vorba despre antrenarea lor în propriile lor avioane”, a spus oficialul american, „nu despre F-16”.

Și alte state aliate au desfășurat testări similare în trecut, a spus oficialul apărării.

Doi oficiali ai administrației au subliniat că acesta nu este un program de pregătire și au spus că ucrainenii nu vor zbura cu nicio aeronavă cât timp se află în Statele Unite.

Ei au mai spus că piloții vor folosi un simulator care poate simula zborul diferitelor tipuri de aeronave și au subliniat că nu a existat nicio actualizare cu privire la decizia SUA de a furniza Ucrainei avioane de luptă F-16, în afară de ceea ce a declarat un înalt oficial al Pentagonului Congresului săptămâna trecută.

Colin Kahl a declarat Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei că Statele Unite nu au luat decizia de a furniza Ucrainei avioane de luptă F-16 și nici aliați și parteneri americani nu au luat.

Evaluarea Pentagonului chiar și în varianta cea mai rapidă livrare de F-16 și antrenament concomitent este de 18 luni, „deci nu economisiți timp începând antrenamentul devreme”, a spus Kahl.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel