SUA sunt în alertă maximă. Iranul ar putea lansa în aceste zile un atac asupra unor obiective israeliene sau americane în Orient după ce IDF a eliminat înalți oficiali militari iranieni

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul de luptă american Bradley, în timpul operațiunilor din Siria
Vehicul de luptă american Bradley, în timpul operațiunilor din Siria

Statele Unite sunt în alertă maximă și se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului care să vizeze active israeliene sau americane din regiune ca răspuns la atacul Israelului asupra ambasadei Iranului din Siria, a declarat vineri un oficial american, conform Agerpres, care citează Reuters.

"Suntem cu siguranță într-o stare de vigilență ridicată", a spus oficialul, confirmând o știre a CNN care sugera că un atac ar putea avea loc în săptămâna viitoare.

Avioane de război suspectate că ar aparține Israelului au bombardat luni ambasada Iranului din Damasc într-o lovitură care a ucis un comandant militar iranian și a marcat o escaladare majoră a războiului Israelului cu adversarii săi regionali.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran a declarat că șapte consilieri militari iranieni au murit în acest atac, inclusiv Mohammad Reza Zahedi, un comandant superior al Forței Quds, care este un braț extern de spionaj paramilitar.

Iranul a declarat că își rezervă dreptul la un "răspuns decisiv".

Președintele american Joe Biden a discutat joi despre amenințarea Iranului într-un apel telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Echipele noastre sunt în contact regulat și continuu de atunci. Statele Unite susțin pe deplin apărarea Israelului împotriva amenințărilor din partea Iranului", a declarat un înalt oficial al administrației Biden.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel