SUA şi Rusia vor discuta tema limitării armelor nucleare la Geneva

S.I. Catalin |
Data publicării:
Rusia-siloz de rachete nucleare
Rusia-siloz de rachete nucleare

Reprezentanții Statelor Unite și cei ai Rusiei urmează să se întâlnească miercuri la Geneva pentru a discuta posibilitatea conceperii unui nou acord care să limiteze armele nucleare, care ar putea include și China, relatează Reuters.

Secretarul de Stat adjunct, John Sullivan, va conduce delegația SUA, care îi va include pe Tim Morrison, un consilier de vârf din cadrul Consiliului Național de Securitate al Casei Albe și reprezentanți ai Pentagonului, șeful de Stat Major și cel al Agenției Naționale de Securitate, a anunţat un oficial american.

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Ryabkov, va conduce delegația Rusiei, au afirmat oficialii americani.

Președintele american Donald Trump a declarat că dorește un acord de control al armamentului de "următoarea generație" cu Rusia și China pentru a acoperi toate tipurile de arme nucleare. El a abordat acest subiect în mod individual cu președintele rus Vladimir Putin și cu președintele chinez Xi Jinping, la cel mai recent summit G20 de la Osaka, de luna trecută.

China nu face parte din acordurile privind limitarea armelor nucleare dintre Statele Unite şi Rusia şi nu este clar cât de dispus este Beijingul sa participe la discuţii, au declarat oficialii care au vorbit cu reporterii cu condiţia anonimatului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel