SUA, sfat pentru Maduro pentru a accepta amnistia lui Guaido: ”Cu cât mai repede, cu atât mai bine”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, l-a îndemnat joi pe preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, căruia Statele Unite nu îi mai recunosc legitimitatea, să accepte amnistia propusă de opozantul Juan Guaido.

"Le doresc lui Nicolas Maduro şi principalilor săi consilieri o pensie lungă şi liniştită, instalaţi pe o plajă frumoasă departe de Venezuela", a scris pe Twitter John Bolton.

"Ar trebui să profite de amnistia preşedintelui Guaido şi să treacă la altceva. Cât mai repede, cu atât mai bine", a adăugat acest consilier apropiat al preşedintelui Donald Trump.

Opozantul, care prezidează Adunarea Naţională şi s-a autoproclamat săptămâna trecută preşedinte interimar al Venezuelei, cu sprijinul imediat al Statelor Unite, a deschis calea unei eventuale amnistii pentru Nicolas Maduro.

Washingtonul este foarte implicat în susţinerea lui Juan Guaido şi îndepărtarea de la putere a liderului socialist, prin presiuni diplomatice şi sancţiuni din ce în ce mai severe.

De asemenea, administraţia americană a avertizat regimul Maduro împotriva oricărui atac asupra integrităţii lui Juan Guaido.

Preşedintele autoproclamat a denunţat joi intimidări din partea forţelor de ordine contra familei sale, afirmând că acestea au mers dimineaţă la domiciliul său unde se afla fiica sa în vârstă de 20 de luni.

"Regimul a ajuns să se ia de un bebeluş de 20 de luni", a criticat pe Twitter adjunctul secretarului de stat american pentru America, Kimberly Breier. "Să-ţi fie ruşine, Maduro! Ajunge", a scris ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel