Folosit și în timpul Războiului din Golf, vehiculul de luptă Bradley ar putea ajunge în Ucraina / Stoltenberg: Arme pentru Kiev, calea cea mai rapidă către pace

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul de luptă Bradley M2A2
Vehicul de luptă Bradley M2A2

Guvernul SUA ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei vehicule de luptă Bradley, ca parte a unui pachet suplimentar de sprijin militar.

”Sprijinul militar pentru Ucraina este calea cea mai rapidă către pace”, a declarat Stoltenberg.

Publicația Bloomberg scrie că blindatele ar putea fi livrate ca parte dintr-un nou pachet de asistență militară oferită Ucrainei, dar notează că decizia finală nu a fost încă luată.

Un oficial de la Casa Albă, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că SUA este în contact permanent cu Ucraina în legătură cu securitatea de care are nevoie. Cu toate acestea, nu există detalii care ar putea fi anunțate.

Generalul american a remarcat că Bradley va ajuta armata ucraineană să „mărească capacitățile de luptă la sol”.

El a adăugat că SUA deține în depozite un număr foarte ridicat de Bradley.

Foto: Militari din Regimentul 3 Cavalerie al Armatei SUA se îmbarcă într-un M2 Bradley în timp ce efectuează o patrulă de luptă pe străzile din Tall Afar, Irak, 2006 /  DoD, sgt. Aaron Allmon, via wikipedia

Folosit pentru prima dată în luptă în Operațiunea ”Furtună în deșert”, Bradley este conceput pentru a transporta trupe de infanterie, oferindu-le protecție blindată și, în același timp, foc de acoperire pentru a suprima trupele inamice și vehiculele blindate.

Bradley este echipat cu M242 Bushmaster de 25 mm ca armă principală. De asemenea, este dotat cu un lansator de rachete TOW. Rachetele sunt capabile să distrugă majoritatea tancurilor până la o rază maximă de 4.000 de metri.

 

Furnizarea Ucrainei cu armele necesare este calea cea mai rapidă către pace - Stoltenberg

 

Ucraina continuă procesul de trecere la echipamentele militare occidentale, cea mai vizibilă componentă a acesteia fiind sistemele de rachete și artilerie.

SG NATO a cerut Germaniei și altor țări ale Alianței să continue furnizarea de arme Ucrainei, pentru că aceasta este cea mai rapidă cale spre pace.

„Poate suna paradoxal, dar sprijinul militar pentru Ucraina este calea cea mai rapidă către pace”, a spus Stoltenberg, pentru  Frankfurter Allgemeine Zeitung.

El a mai declarat că consideră că atacurile ucrainene asupra instalațiilor militare din Rusia sunt absolut legale. "Fiecare țară are dreptul să se apere. Și Ucraina", a spus Stoltenberg.

Întrebat dacă susține acordarea Ucrainei de rachete cu rază medie de acțiune, Stoltenberg a spus că există un dialog permanent între aliați și cu Ucraina despre anumite sisteme.

El a mai menționat că aliații ai NATO au furnizat deja Ucrainei sisteme cu rază lungă de acțiune. Acestea includ lansatoare de rachete HIMARS, artilerie cu rază lungă de acțiune și drone.

***

Pe 29 decembrie, trupele ruse au efectuat o altă serie masivă de lovituri cu rachete împotriva infrastructurii critice din Ucraina. 

Invadatorii au lansat 69 de rachete de croazieră și 23 de drone peste Ucraina, apărarea aeriană ucraineană a doborât 54 de rachete și cel puțin 11 drone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel