SUA schimbă portavioanele în Marea Mediterană: Harry S. Truman va fi înlocuit de George H.W. Bush

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit news.usni.org, portavionul american George H.W. Bush (CVN-77) a plecat, pe 10.08.2022, din Baza Navală Norfolk, urmând să execute primul marș de lungă durată în zona de responsabilitate a Flotei a VI-a .

Acesta se va deplasa în Marea Mediterană, unde va înlocui portavionul Harry S. Truman, aflat în regiune de peste opt luni.

Din gruparea navală a portavionului George H.W. Bush vor face parte crucișătorul USS Leyte Gulf (CG-55) și distrugătoarele USS Delbert D. Black (DDG-119), USS Truxtun (DDG-103) și USS Farragut (DDG-99).

Harry S. Truman și gruparea navală a acestuia îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană începând din luna decembrie 2021. În acest interval, portavionul a fost trecut de două ori sub comanda NATO, fiind prima navă americană care a făcut acest lucru de la încheierea Războiului Rece.

Comentariul autorului: Portavionul USS Harry S. Truman și gruparea navală a acestuia au intrat în Marea Mediterană pe 14 decembrie 2021, după desfășurarea pe Coasta de Est începând din 01 decembrie.

La sfârșitul lunii decembrie, conducerea Pentagonului a modificat planul de marș al portavionului, care urma să se deplaseze în Orientul Mijlociu. Astfel, acesta a primit ordin să rămână în Marea Mediterană, pe fondul crizei din Ucraina.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel