SUA sancţionează un institut rus de cercetare pentru un atac cibernetic din 2017

Eduard Pascu |
Data publicării:

Washingtonul a impus vineri sancţiuni împotriva unui centru de cercetare al guvernului rus despre care susţine că realizat instrumentele care au permis un atac cibernetic asupra unei companii petrochimice din Orientul Mijlociu în 2017, relatează dpa şi Reuters.

Institutul de cercetare de chimie şi mecanică (TsNIIKhM) a susţinut atacul, care a utilizat un malware Triton pentru a viza infrastructura critică a companiei, a precizat într-un comunicat Departamentul american al Trezoreriei. Institutului i se interzice de acum înainte să facă orice afaceri cu cetăţeni americani, iar cetăţenii de alte naţionalităţi care vor face face afaceri cu TsNIIKhM riscă să fie vizaţi de sancţiuni, a precizat sursa citată.

Deşi comunicatul nu conţine mai multe informaţii, el pare să se refere la un atac asupra unei rafinării de petrol saudite de la jumătatea lui 2017, transmite Agerpres.

Triton este unul dintre puţinele malware cunoscute dezvoltate special pentru a viza facilităţi industriale şi este considerat în mod special periculos de experţi întrucât vizează sistemele de securitate.

Departamentul Trezoreriei SUA susţine că cercetătorii care au investigat atacul din 2017 au descoperit că malware-ul "a fost conceput pentru a acorda atacatorilor control complet asupra sistemelor infectate şi avea capacitatea de a provoca pagube semnificative şi pierderi de vieţi".

Citește și: Un nou virus cibernetic ţinteşte entităţi guvernamentale şi militare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel