SUA s-au retras oficial din trei acorduri cu Hong Kong

Eduard Pascu / 19 aug 2020 / 22:10

SUA au notificat oficial miercuri Hong Kong privind retragerea lor din trei acorduri bilaterale în materie de extrădare şi de fiscalitate, în conformitate cu decizia lui Donald Trump de a pune capăt regimului preferenţial acordat acestui teritoriu după revenirea sa sub tutela Chinei, relatează AFP.

Preşedintele american a semnat în iunie un decret care stipulează că Hong Kong nu este "suficient de autonom pentru a justifica un tratament diferenţiat în raport cu China", care a impus o lege controversată privind securitatea naţională în fosta colonie britanică, transmite Agerpres.

"În cadrul măsurilor în curs pentru aplicarea sa", Washingtonul a notificat "suspendarea sau încheierea" acordurilor bilaterale privind "predarea criminalilor căutaţi, transferul de persoane condamnate şi scutirile fiscale reciproce asupra veniturilor din operaţiuni de transport internaţionale", potrivit Departamentului de Stat american.

"Aceste măsuri subliniază profunda noastră îngrijorare pe tema deciziei Beijingului de a impune legea privind securitatea naţională, care distruge libertăţile cetăţenilor din Hong Kong", mai precizează sursa citată.

Citește și: Franţa nu va ratifica "în forma actuală" acordul de extrădare cu Hong Kong-ul

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy