SUA, retragere din Tratatul nuclear. Putin avertizează că Rusia va riposta

Tudor Curtifan / 20 noi 2018 / 09:45

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat luni că Rusia va riposta dacă Statele Unite se retrag din tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF).

Putin a discutat posibilităţile de reacţie ale Rusiei cu oficiali din ministerul apărării de la Moscova şi a adăugat că este gata să dialogheze cu Washingtonul despre tratat.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe 22 octombrie că Statele Unite se vor retrage din INF, dar - potrivit agenţiei TASS - nu a notificat încă oficial Moscova despre această decizie. Pe 15 noiembrie, subsecretarul de stat american pentru controlul armamentului, Andrea Thompson, a declarat că Washingtonul nu a luat încă o decizie definitivă privind soarta tratatului încheiat cu fosta Uniune Sovietică, în 1987, pe care Rusia şi l-a asumat după destrămarea URSS.

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus al apărării, a apreciat luni că SUA intenţionează să denunţe INF nu din cauza presupuselor încălcări ale tratatului de către Rusia, ci fiindcă nu îşi pot menţine altfel superioritatea militară.

Articole Recomandate


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24