SUA prioritizează resursele pentru teatrul Indo-Pacific

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite urmează principiile Strategiei Naționale de Apărare și acordă prioritate resurselor la teatrul Indo-Pacific, a declarat Mark Esper, în timpul unei videoconferințe la Institutului Internațional de Studii Strategice.

În cadrul prezentării Esper a spus că armata americană pune accentul pe cei trei piloni ai strategiei Indo-Pacific: pregătirea, consolidarea parteneriatelor și promovarea securității în regiune. El a mai spus că administrația Trump „așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu Congresul Statelor Unite pentru a stabili o inițiativă pentru în Pacific, care va fi o prioritate pentru investițiilor noastre, va menține un element de descurajare credibil și va demonstra un angajament de durată al guvernului în regiune”, transmite defense.gov

China încearcă să răstoarne actuala ordine internațională bazată pe valori care oferă pace de mai bine de 70 de ani, a spus Esper, menționând că sistemul se bazează pe valori comune și legături economice de lungă durată cu aliații și partenerii din regiune. Efectele devastatoare la nivel mondial ale pandemiei COVID-19 consolidează nevoia unei ordini internaționale bazate pe reguli, transparență, deschidere, onestitate și alte valori comune, a mai spus Esper. "În această eră a globalizării, antidotul unei contagiuni virale este comunicarea și colaborarea, nu dezinformarea", a adăugat el.

Esper a spus că pretențiile excesive ale Chinei în zonă afectează toate națiunile vecine, cum ar fi Vietnam, Filipine, Brunei, Malaezia, Indonezia, Japonia și Coreea de Sud.

China a efectuat, de asemenea, exerciții pe scară largă care simulează un atac asupra Taiwanului. Secretarul a denunțat această activitate de destabilizare care crește semnificativ riscul. „Partidul Comunist Chinez este angajat în acest tip de comportament de mulți ani. Dar astăzi, adevăratele sale intenții sunt expuse pentru toată lumea”, a mai spus Esper.

"În timp ce sperăm că Partidul Comunist Chinez își va schimba modalitățile, trebuie să fim pregătiți pentru o alternativă", a spus el. "Împreună, trebuie să susținem sistemul care a asigurat pacea și prosperitatea pentru milioane de oameni și să apărăm principiile acestuia - și anume, respectarea suveranității și independenței pentru toate națiunile, indiferent de mărimea lor, rezolvarea pașnică a disputelor, aderarea reciprocă la legile și normele internaționale și promovarea comerțului echitabil", a mai spus Mark Esper.

 

Citește și: SUA și India, demonstrație de forță. Un grup de luptă condus de portavionul USS Nimitz se află în Oceanul Indian

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel