SUA: Primul zbor al dronei X-61A, lansată de pe un C-130A Hercules - VIDEO

Darius Muresan |
Data publicării:

Compania americană Dynetics a dat publicității imagini video cu primul zbor al dronei x-61A.

Drona X-61A a fost dezvoltată în cadrul programului Gremlins de către compania americană, cu sprijinul direct al Pentagonului. Drona a fost lansată de pe un avion C-130A Hercules și a zburat aproximativ o oră și jumătate.

US Army dezvoltă aceste drone care vor avea ca obiectiv inducerea în eroare a sistemele de apărare aeriană inamice. Primul zbor al X-61A a fost un succes, a anunțat compania. Se pare că zborul inaugural a avut loc în luna noiembrie a anului trecut.

Dronele sunt programate să opereze de pe mai multe aeronave militare. După finalizarea misiunii, aeronava de transport are capacitatea să preia din aer drona.

US Army mai precizează că echipa care a operat zborul din noiembrie a îndeplinit cu succes toate obiectivele testului, inclusiv colectarea datelor privind funcționarea și performanța echipamentului, dar și a sistemelor de comanda și control.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel