SUA, pregătite pentru orice 'cadou de Crăciun' din partea Phenianului, declară Trump

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a respins marţi preocupările legate de "cadoul de Crăciun" anunţat de Coreea de Nord, afirmând că este pregătit pentru orice "surpriză", în contextul termenului limită dat Washingtonului pentru a oferi concesii Phenianului, transmit dpa, Reuters şi AFP.

"Vom vedea care este surpriza şi ne vom ocupa de ea cu mult succes. Vom vedea ce se întâmplă", le-a declarat Trump reporterilor la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, Florida, unde îşi petrece sărbătorile.

Îngrijorările legate de Coreea de Nord s-au intensificat după ce aceasta a dat termen limită Washingtonului până la finalul anului pentru a-i ridica sancţiunile, anunţând un "cadou de Crăciun" de rău augur dacă această cerere nu-i va fi satisfăcută.

Întrebat despre posibilitatea ca acest cadou să fie un test cu rachetă cu rază lungă, preşedintele american a replicat: "Poate este un cadou drăguţ". "Poate (...) îmi trimite o vază frumoasă, în loc de un test cu rachetă", a glumit Trump,  transmite Agerpres.

Negocierile au intrat în impas după eşecul summitului care i-a reunit pe preşedintele american Donald Trump şi pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în februarie, în Vietnam. Părţile nu au reuşit să convină asupra paşilor de urmat pentru reducerea tensiunilor, iar Coreea de Nord a efectuat de atunci mai multe teste cu rachete cu rază scurtă.

Conducerea de la Phenian a subliniat că nu este interesată de noi discuţii cu SUA privind dezarmarea atât timp cât Washingtonul refuză să-i ridice sancţiunile. Ministrul adjunct nord-coreean de externe, Ri Thae Song, a declarat în această lună că SUA au termen până la sfârşitul anului pentru a oferi concesii.

"Depinde în totalitate de SUA ce cadou de Crăciun vor alege", a afirmat el. Duminică, agenţia oficială KCNA a transmis că liderul Kim Jong Un a prezidat o reuniune lărgită a Comisiei Militare Centrale (CMC).

vezi și: Kim Jong Un cere întărirea armatei în timp ce se apropie data ultimatumului dat SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel