SUA, posibilă invazie militară în următoarele ore în Venezuela

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În următoarele ore, se așteaptă intervenția SUA în Venezuela.

Presa internațională speculează faptul că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ar putea să aibă loc o intervenție militară americană în Venezuela. În acest moment, Armata este de partea lui Maduro. Au avut loc ciocniri între Armată și civili, soldate cu zeci de morți și de răniți.

Venezuela este unul dintre marii producători de petrol ai lumii, dar Maduro, fără niciun fel de educație, fost șofer de autobuz, a adus țara în cea mai importantă criză din istoria sa. Inflația a atins nivelul de un milion la sută.

Scena internațională este scindată. Țări precum Mexic sau Rusia au rămas de partea lui Maduro. Statele Unite l-au recunoscut ca președinte interimar pe Juan Guaido. Uniunea Europeană, inclusiv Spania au cerut alegeri anticipate săptămâna trecută.

Amintim că, joi, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, l-a îndemnat pe Nicolas Maduro să accepte amnistia propusă de opozantul Juan Guaido. „Le doresc lui Nicolas Maduro şi principalilor săi consilieri o pensie lungă şi liniştită, instalaţi pe o plajă frumoasă departe de Venezuela", a scris pe Twitter John Bolton.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel