SUA: Patrularea comună a bombardierelor rusești Tu-95 și chineze H-6K, o încercare de a diviza aliații

Tudor Curtifan / 27 aug 2019 / 10:20
Tu-95MS
Tu-95MS

Statele Unite ale Americii susțin că primul zbor comun de patrulare al bombardierelor rusești și chineze în regiunea Asia-Pacific ar fi o încercare de a diviza aiații.

Generalul Charles Brown a susținut recent o conferință de presă în care a vorbit despre incidentul din 23 iulie anul curent, când bombardiere din China și Rusia au patrulat în Marea Chinei de Est, fiind necesară intervenția avioanelor sud-coreene și japoneze pentru interceptare.

Totul în contextul în care în urmă cu doar câteva zile înainte de patrularea comună din 23 iulie, un F-16 al Seulului a fost nevoit să deschidă foc de avertisment după ce spațiul Coreei de Sud a fost încălcat de un bombardier rusesc.

 

Zborul comun de patrulare al bombardierelor Tu-95 și Xi'an H-6K, ”planificat din timp”

 

Generalul american Charles Brown a menționat că acțiunea de patrulare comună a fost „planificată din timp” de către Rusia și China.

Totodată, generalul Brown a dat asigurări că US Army acordă atenție sporită activităților Chinei și Rusiei, un scop al acestor acțiuni comune fiind încercarea de a diviza SUA și aliații ei în regiune.

Pe 23 iulie o patrulă comună a Rusiei și Chinei, formată din bombardiere rusești Tupolev Tu-95 și bombardiere chinezești Xi'an H-6K au fost interceptate în spațiul aerian internațional între Peninsula Coreeană și Japonia, după ce au intrat în raza de acțiune a sistemelor aeriene de apărare ale SUA și ale aliaților ei.

CITEȘTE ȘI: Rusia și China au efectuat un zbor comun în Marea Japoniei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy