SUA: Patrularea comună a bombardierelor rusești Tu-95 și chineze H-6K, o încercare de a diviza aliații

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tu-95MS
Tu-95MS

Statele Unite ale Americii susțin că primul zbor comun de patrulare al bombardierelor rusești și chineze în regiunea Asia-Pacific ar fi o încercare de a diviza aiații.

Generalul Charles Brown a susținut recent o conferință de presă în care a vorbit despre incidentul din 23 iulie anul curent, când bombardiere din China și Rusia au patrulat în Marea Chinei de Est, fiind necesară intervenția avioanelor sud-coreene și japoneze pentru interceptare.

Totul în contextul în care în urmă cu doar câteva zile înainte de patrularea comună din 23 iulie, un F-16 al Seulului a fost nevoit să deschidă foc de avertisment după ce spațiul Coreei de Sud a fost încălcat de un bombardier rusesc.

 

Zborul comun de patrulare al bombardierelor Tu-95 și Xi'an H-6K, ”planificat din timp”

 

Generalul american Charles Brown a menționat că acțiunea de patrulare comună a fost „planificată din timp” de către Rusia și China.

Totodată, generalul Brown a dat asigurări că US Army acordă atenție sporită activităților Chinei și Rusiei, un scop al acestor acțiuni comune fiind încercarea de a diviza SUA și aliații ei în regiune.

Pe 23 iulie o patrulă comună a Rusiei și Chinei, formată din bombardiere rusești Tupolev Tu-95 și bombardiere chinezești Xi'an H-6K au fost interceptate în spațiul aerian internațional între Peninsula Coreeană și Japonia, după ce au intrat în raza de acțiune a sistemelor aeriene de apărare ale SUA și ale aliaților ei.

CITEȘTE ȘI: Rusia și China au efectuat un zbor comun în Marea Japoniei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel