SUA nu fac pasul în spate în relația cu Iranul

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele american Joe Biden a declarat că nu va ridica sancţiunile împotriva Iranului atât timp cât acesta nu îşi va respecta angajamentele în ceea ce priveşte programul său nuclear, informează duminică AFP şi Reuters.

Întrebat într-un interviu acordat CBS cu privire la posibilitatea de a ridica sancţiunile pentru a convinge Teheranul să revină la masa negocierilor, pentru a putea fi salvat acordul asupra programului nuclear iranian, Joe Biden a răspuns "Nu", transmite Agerpres.

Jurnalistei care l-a întrebat dacă iranienii trebuie "întâi să înceteze să îmbogăţească uraniu", preşedintele american a răspuns printr-un gest de confirmare schiţat cu capul, potrivit unui fragment al acestui interviu difuzat duminică.

În mai 2018, preşedintele Donald Trump a retras unilateral SUA din acordul nuclear internaţional cu privire la programul nuclear iranian încheiat în 2015 la Viena, reinstituind sancţiuni severe care au aruncat Iranul într-o recesiune profundă, lipsindu-l de beneficiile economice la care spera în urma acestui acord.

Noul preşedinte american, Joe Biden, vrea să revină la acordul de la Viena, destinat să împiedice Teheranul să se doteze cu arma atomică. Cu toate acestea, el a condiţionat această decizie de o revenire prealabilă a Iranului la respectarea strictă a angajamentelor sale, de care a început să se dezangajeze ca răspuns la sancţiunile americane.

Citește și: Iranul condiționează SUA pentru a reveni la acordul nuclear

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel