Statele Unite nu au dovezi cu privire la utilizarea necorespunzătoare a armelor transferate în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicule de luptă Bradley în timp ce sunt încărcate la bordul navei americane ARC Integrity, la 25 ianuarie 2023. Peste 60 de vehicule de luptă Bradley au fost transportate de către Comandamentul militar american de Transport ca parte a pachetului de ajut
Vehicule de luptă Bradley în timp ce sunt încărcate la bordul navei americane ARC Integrity, la 25 ianuarie 2023. Peste 60 de vehicule de luptă Bradley au fost transportate de către Comandamentul militar american de Transport ca parte a pachetului de ajutor militar al SUA pentru Ucraina. Sursa foto: USTRANSCOM.

Statele Unite au confirmat încă o dată că nu au găsit nicio dovadă că armele pe care le-au furnizat Ucrainei au fost utilizarea necorespunzătoare, a precizat Celeste Wallander, asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internaţională, în fața Subcomisiei pentru Apărare a Camerei Reprezentanților, relatează CNN.

 

Oficialul american a precizat că forţele armate ucrainene folosesc asistența de securitate oferită de SUA în fiecare zi pe câmpul de luptă. Celeste Wallander a adăugat că Statele Unite au luat măsuri pentru a evita ca asistența de securitate să fie folosită în mod ilicit.

Liderii republicani din Camera Reprezentanților au subliniat marți, în cadrul audierilor, importanta supravegherii ajutorului acordat Ucrainei, făcând presiuni asupra administrației Biden pentru a livra mai repede echipamente mai performante.

Congresmanii americani au folosit audierile pentru a interoga oficialii Pentagonului cu privire la metodologia lor de monitorizare a afluxului de arme americane în Ucraina, după ce Congresul a aprobat un ajutor militar și economic cumulat de 113 miliarde de dolari pentru Kiev în urma invaziei Rusiei de anul trecut. Oficialii Departamentului Apărării au declarat că asistența militara americană nu este utilizată în mod necorespunzător, dar au dezvăluit, de asemenea, că vor trebui să ceară Congresului un ajutor suplimentar pentru Ucraina pe termen lung, potrivit Defense News.

Generalul-locotenent Douglas Sims, un alt oficial de rang înalt al Pentagonului, a declarat că nu există rapoarte potrivit cărora ar fi dispărut arme din Ucraina și că nu ar fi în interesul ucrainenilor să scape de ele. SUA primesc în mod regulat rapoarte privind utilizarea armelor în Ucraina.

Generalu american a declarat în fața Comisiei pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților că Statele Unite și aliații săi au instruit deja peste 4.000 de militari ucraineni - în special, instruirea ucrainenilor cu privire la operarea sistemelor antiaeriene MIM-104 Patriot ar trebui să fie finalizată în curând.

"În total, din ianuarie, armata americană a antrenat peste 1.000 de ucraineni, ceea ce ridică numărul total al trupelor antrenate de Statele Unite la puțin peste 4.000", a declarat generalul-locotenent Douglas Sims.

De asemenea, armata americană îi instruieşte pe ucraineni pentru a opera sistemul de rachete Patriot la Fort Still, Oklahoma, iar generalul Sims a anunțat că antrenamentul se va încheia în curând.

"Forțele armate americane vor încheia în curând instruirea și echiparea primei baterii Patriot ucrainene", a declarat Sims în fața comisiei.

După cum s-a relatat anterior, în decembrie, s-a raportat că Ucraina, împreună cu Statele Unite și Marea Britanie, utilizează un software logistic care ține sub supraveghere fiecare pachet de arme transferat de parteneri occidentali.

Informația potrivit căreia armele transferate Ucrainei au dispărut este folosită de obicei de propagandă rusă. Controlul asupra armelor transferate din Statele Unite este efectuat, printre altele, de către U.S. Defense Criminal Investigative Service (DCIS).

Deși Departamentul Apărării și Departamentul de Stat afirmă că nu au găsit dovezi credibile privind deturnarea armelor furnizate de SUA, ambele afirmă că iau măsuri pentru a spori securitatea.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel