SUA îşi vor retrage trupele din Irak în următorii 3 ani, afirmă premierul al-Kadhimi după întâlnirea cu Trump

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

SUA îşi vor retrage trupele din Irak pe parcursul următorilor trei ani, a declarat vineri prim-ministrul irakian Mustafa al-Kadhimi, la o zi după întâlnirea avută cu preşedintele american Donald Trump la Washington, transmite dpa.

'Preşedintele american Trump a confirmat că forţele SUA vor fi retrase din Irak în următorii trei ani, şi ei discută desfăşurarea în afara Irakului', a afirmat premierul Mustafa al-Kadhimi la televiziunea de stat Iraqiya.

După întrevederea de joi, Trump a spus că Statele Unite îşi retrag trupele din Irak 'destul de rapid' şi aşteaptă cu nerăbdare 'ziua în care nu va mai fi nevoie să ne aflăm acolo'. Întrebat despre un calendar al retragerii, Trump a refuzat să facă precizări.

Potrivit lui Al-Kadhimi, trupele americane în Irak 'sunt puţine, dar Irakul are nevoie de aceste forţe pentru a instrui şi dezvolta forţele armatei şi de securitate', transmite Agerpres.

La Casa Albă, Trump şi Al-Kadhimi au abordat, printre altele, evoluţii în domeniile militar, de apărare şi petrolier. Trump a afirmat că irakienii fac achiziţii militare pentru că 'îşi construiesc rapid armata'.

SUA şi Irak au convenit în iunie, în prima etapă a dialogului lor strategic, să continue reducerea efectivelor staţionate în Irak în cadrul coaliţiei antijihadiste conduse de Statele Unite.

Citește și: Statele Unite şi Polonia au semnat acordul ce consolidează prezenţa militară americană (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel