SUA invită aliații NATO să cheltuiască mai mult pentru securitate

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul Apărării al SUA, Mark Esper, a reiterat vineri apelul american către aliații NATO să cheltuiască 2% din PIB-ul lor în securitate și apărare.

"Vom discuta totul, de la Afganistan până la răspunsul COVID, la problemele importante. De asemenea, înseamnă îmbunătățirea pregătirii NATO și continuarea îndemnării tuturor aliaților noștri să își îndeplinească obiectivul de 2% din PIB ”, a declarat Esper într-o conferință de presă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles.

"Am avansat o distanță bună în ultimii ani, dar trebuie să facem multe altele pentru a ne asigura securitatea colectivă”, a adăugat el.

Stoltenberg, la rândul său, a spus: „Avem multe probleme de discutat. Pregătirile noastre sunt pe calea cea bună pentru a face față unui posibil al doilea val de COVID-19”, transmite Anadolu.

"Țările noastre trebuie să continue să investească pentru a se menține puternice. Și asigurați-vă că această criză de sănătate nu se transformă într-o criză de securitate. Pentru că provocările de securitate cu care ne-am confruntat înainte de pandemie nu au dispărut”, a adăugat el.

Stoltenberg a declarat că vor discuta despre noile rachete ale Rusiei, includerea Chinei la controlul global al armelor și despre Afganistan.

„Salutăm discuțiile dintre Statele Unite și Rusia privind controlul armelor. Și suntem de acord că, în calitate de putere globală în creștere, este timpul pentru China să ia parte la controlul global al armelor”, a spus el.

În cadrul discuțiilor despre Afganistan, Jens Stoltenberg a spus că "NATO va continua să ne ajusteze prezența în sprijinul procesului de pace. Acest lucru se va realiza în strânsă coordonare cu Aliații și partenerii".

Citește și: Libia: Franţa, Italia şi Germania cer încetarea tuturor ingerinţelor străine

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel