SUA investește aproape 300 de milioane de dolari în Profet

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sistemul Prophet Tactic General Dynamics
Sistemul Prophet Tactic General Dynamics

Departamentul Apărării al Statelor Unite a contractat General Dynamics pentru producerea sistemelor de culegere și analiză a informațiilor, Prophet (Profetul).

Contractul comandat și anunțat marți are o valoare de peste 296 milioane dolari și asigură producția de sisteme de Prophet îmbunătățite. Departamentul Apărării a anunțat  că locațiile de lucru și finanțarea vor fi determinate cu fiecare comandă, cu o dată estimată de finalizare în 15 iunie 2020.

Site-ul web al General Dynamics a spus că "Profetul" este o stație de lucru atât pentru infanterie cât și pentru blindate culegând informații din câmpul de luptă, de 24/24 de ore, în timp real fiind o brigadă de certetare/supraveghere.

Prophet - Tactic. Informațiile sunt colectate și procesate pentru a fi folosite de comandanții tactici pentru a gestiona mai bine câmpul de luptă. Oferă inteligență acționabilă, înțelegere situațională și oferă model de protecție împotriva forței. Este interoperabil în cadrul unității globale de informații privind semnalele, datele colectate și transmise către baze de date comune pentru accesul la comunitatea de informații. Mobilitatea tactică a lui Prophet permite unităților sprijinite să se repoziționeze cu ușurință iar capacitatea de colectare a datelor de pe câmpul de luptă creează posibile scenarii în evoluție.

Prophet - Enhanced.  Este un sistem modular independent de platformă, care va permite integrarea ușoară pe un vehicul. Prophet Enhanced susține operațiile staționare, în mișcare (mobile) și comunicațiile. Prophet Enhanced are o capabilitate de bandă largă dincolo de linia de vizibilitate, care se bazează pe actuala arhitectură de proiectare a managerului de proiect Warfighter Information-Tactical (WIN-T). Această capacitate permite sistemului să funcționeze la o distanță extinsă și să efectueze operații distribuite.

Vezi și: SUA planifică o patrulă militară în apele din Iran și Yemen alături de aliați

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel