SUA: Întrevederea Biden-Putin nu este o recompensă, ci un mod bun de gestionare a relaţiilor

S.I. Catalin |
Data publicării:

Întrevederea prevăzută a preşedintelui american Joe Biden cu omologul său rus Vladimir Putin nu este o ''recompensă'' pentru acesta, dar în schimb este cel mai eficient mod de a auzi direct de la el înţelegerea şi gestionarea diferenţelor dintre Washington şi Moscova, a declarat luni consilierul Casei Albe pentru securitate naţională, Jake Sullivan, relatează Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă, Sullivan a declarat că Biden va sublinia de asemenea importanţa împărţirii sarcinilor de către ţările NATO şi nevoia ca aliaţii să contribuie la exerciţiile şi operaţiunile Alianţei.

El a adăugat că Statele Unite vor da un răspuns dacă activităţile ''dăunătoare'' ale Rusiei împotriva Washingtonului continuă.

 

Joe Biden îi asigură pe europeni de sprijinul său, înaintea primei întâlniri cu Vladimir Putin

 

Statele Unite se vor poziţiona de partea aliaţilor lor europeni în ceea ce priveşte Rusia, a promis preşedintele american Joe Biden înaintea primului său summit cu omologul rus Vladimir Putin, transmit AFP şi EFE.

Într-un articol de opinie publicat sâmbătă în The Washington Post, preşedintele american a promis să consolideze "alianţele democratice" ale SUA în faţa crizelor multiple şi ameninţărilor în creştere din partea Moscovei şi Beijingului.

Biden se deplasează miercuri în Europa, unde va participa la summiturile anuale ale G7 şi NATO şi se va întâlni la 16 iunie, la Geneva, cu Putin, într-o perioadă de puternice tensiuni între cele două puteri rivale.

"Suntem uniţi pentru a răspunde provocărilor Rusiei la adresa securităţii europene, începând prin agresiunea ei în Ucraina, şi nu va exista nicio îndoială asupra hotărârii Statelor Unite de a-şi apăra valorile democratice, pe care nu le putem separa de interesele noastre", a scris Biden.

"Preşedintele Putin ştie că nu voi ezita să răspund viitoarelor activităţi care aduc prejudicii. În timpul întâlnirii noastre, vreau să subliniez din nou angajamentul Statelor Unite, al Europei şi al democraţiilor ataşate aceloraşi principii pentru apărarea demnităţii şi a drepturilor omului", a mai scris preşedintele american în articolul publicat de The Washington Post.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel