SUA și Rusia au început, la Viena, discuțiile pe tema armelor nucleare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Statele Unite şi Rusia au intrat marţi, la Viena, într-o nouă fază a negocierilor privind controlul asupra armelor nucleare, grupuri de lucru cu experţi guvernamentali din ambele părţi având prima întâlnire, relatează DPA.

Pe parcursul a trei zile, grupurile de experţi se vor ocupa de doctrine militare şi de potenţial, transparenţă şi verificare, precum şi de securitatea în spaţiu, conform Ministerului de Externe rus. Noul format a fost creat în iunie prin negocieri între trimisul special pentru controlul armelor al SUA, Marshall Billingslea, şi ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov, în capitala Austriei, transmite Agerpres.

Discuţiile au loc cu mai puţin de un an înainte de expirarea noului acord START, ultimul acord de control asupra armelor rămas între cele două ţări, care deţin împreună circa 90% din armele nucleare din lume.

Tratatul SUA-Rusia privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care interzice rachetele cu capacitate nucleară cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri, s-a încheiat anul trecut, după ce SUA au iniţiat retragerea, acuzând Rusia de nerespectarea înţelegerii. Washingtonul vrea ca şi China să ia parte la negocierile privind controlul asupra armelor, dar Beijingul a transmis clar că nu este interesat.

Citește și: NATO îndeamnă Rusia şi SUA să prelungească acordul de control al armelor nucleare, căruia să i se alăture şi China

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel