SUA și Israel, unite împotriva ”actelor de agresiune” ale Iranului

Darius Muresan / 20 Martie 2019 / 23:42

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, au subliniat miercuri, la Ierusalim, unitatea ţărilor lor aliate în contracararea 'actelor de agresiune' al Iranului 'în Orientul Mijlociu şi în lume'.

Potrivit lui Netanyahu, presiunea exercitată de administraţia Trump asupra Iranului îşi arată roadele.

'Trebuie să o intensificăm, trebuie să o extindem, iar Statele Unite şi Israel cooperează în strânsă coordonare pentru a face să înceteze actele de agresiune iraniene în regiune şi în lume', a afirmat şeful guvernului israelian, într-o declaraţie comună cu şeful diplomaţiei americane.

Netanyahu, care s-a întâlnit cu Pompeo în plină campanie electorală şi va fi primit de preşedintele Donald Trump săptămâna viitoare, a reiterat că Israelul va continua să acţioneze împotriva Iranului, mai ales pe teritoriul sirian, unde 'nu există restricţii pentru libertatea noastră de acţiune'.

La rândul său, Mike Pompeo a subliniat angajamentul 'fără egal' al Statelor Unite de a garanta securitatea aliatului lor în faţa ameninţării constituite de regimul iranian, care 'caută distrugerea şi anihilarea absolute ale Israelului'.

El a insistat, totodată, pe necesitatea de a se pune capăt 'jafului regional' practicat, în opinia sa, de Republica islamică.

În schimb, Pompeo a păstrat tăcerea în faţa presei în ce priveşte o recunoaştere eventuală de către administraţia Trump a unei suveranităţi israeliene asupra părţii Platoului Golan cucerite, apoi anexate de Israel.

Benjamin Netanyahu a afirmat recent că 'a venit momentul pentru comunitatea internaţională să recunoască prezenţa Israelului în Golan, faptul că Golan va rămâne întotdeauna o parte a statului Israel'.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy