SUA și Coreea de Sud, decizie privind exercițiile militare comune

Tudor Curtifan |
Data publicării:

SUA şi Coreea de Sud vor lua o decizie privind viitoarele exerciţii militare comune "înainte de 1 decembrie", a declarat miercuri, la Washington, ministrul sud-coreean al apărării, Jeong Kyeong-doo, relatează AFP.

După suspendarea mai multor exerciţii militare comune din luna iunie pentru a facilita negocierile privind programul nuclear nord-coreean, cele două părţi vor "să menţină nivelul lor actual de apărare comună şi de pregătire militară", a declarat Jeong Kyeong-doo la finalul unei întâlniri la Pentagon cu omologul său american Jim Mattis.

"În ceea ce priveşte viitoarele exerciţii militare de mare amploare, am discutat despre ele astăzi", le-a spus jurnaliştilor ministrul sud-coreean.

"Vom face o evaluare şi vom avea rezultatul până la 15 noiembrie şi vom lua apoi decizia noastră finală privind exerciţiile majore de anul viitor înainte de 1 decembrie", a conchis el.

"Nu este ca şi cum am fi anulat toate exerciţiile noastre comune", a subliniat la rândul său Jim Mattis.

"La ora actuală, nu ne temem de o pierdere a capacităţii operaţionale", a adăugat el. Dar "este clar că pe viitor, va trebui să facem ajustări pentru a ne asigura că nu vom pierde această capacitate".

Cei doi miniştri au anunţat în urmă cu două săptămâni, la Singapore, anularea manevrelor militare "Vigilant Ace", un exerciţiu aerian care a avut loc în fiecare an la începutul lui decembrie, în Coreea de Sud, pentru a ameliora coordonarea între cele două armate aliate şi a întări pregătirea trupelor pentru o eventuală invazie nord-coreeană. Anul trecut, 230 de avioane şi circa 12.000 de soldaţi americani şi sud-coreeni au participat la exerciţiu.

După manevrele Ulchi Freedom Guardian, care aveau loc în fiecare an la începutul lui septembrie, şi două exerciţii navale americano-sud-coreene, acesta ar fi al patrulea set de manevre militare care sunt anulate în Coreea de Sud după summitul istoric al lui Donald Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong Un din luna iunie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel