SUA donează șapte drone de supraveghere Poliției din Kosovo

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au donat miercuri, 11 octombrie, șapte drone Poliției din Kosovo, urmând ca acestea să fie utilizate pentru misiuni de supraveghere și observare tactică, după cum a anunțat ambasadorul american la Priștina, Jeffrey Hovenier.

În timpul unei ceremonii de semnare a donației la Priștina, Hovenier a declarat că cel mai recent ajutor acordat de SUA instituțiilor de aplicare a legii din Kosovo "reflectă angajamentul pe termen lung față de dezvoltarea Poliției din Kosovo".

"Acesta este o dovadă suplimentară a încrederii SUA în Kosovo pentru desfășurarea de misiuni independente în războiul împotriva narcoticelor și a aplicării legii", a afirmat Hovenier.

Donația americană către Poliția din Kosovo vine la aproximativ trei săptămâni după ce  aceasta din urmă a fost atacată (24.09) de un grup armat de sârbi în satul Banjska, în municipiul Zvecan.

Serbia a respins acuzațiile Kosovo că s-ar afla în spatele atacului descris de autoritățile kosovare drept o "încercare de a anexa nordul Kosovo".

"Având în vedere amploarea activităților criminale ale grupurilor organizate din regiune, aceste vehicule aeriene fără pilot vor fi o resursă vitală pentru aplicarea legii din Kosovo pentru a combate activitatea criminală la sol și în aer", a adăugat Hovenier.

Fără a preciza tipul dronelor, directorul general al Poliției din Kosovo, Gazmend Hoxha, a declarat că Poliția va încerca să folosească dronele donate de SUA în cel mai bun mod posibil pentru a consolida securitatea pentru cetățenii întregului Kosovo.

"Donația va avea un impact pozitiv asupra creșterii capacităților poliției de a gestiona situațiile de la fața locului, inclusiv în monitorizarea frontierelor Kosovo și în alte operațiuni de investigație pe care Poliția din Kosovo le va desfășura în viitor", a spus Hoxha.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel