SUA desfășoară bombardiere strategice B-52 ”Stratofortress” la Baza Aeriană Moron din Spania

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Boeing B-52 Stratofortress este un bombardier strategic cu reacție, subsonic, cu rază lungă de acțiune. Sursa Foto: U.S. Air Force.
Boeing B-52 Stratofortress este un bombardier strategic cu reacție, subsonic, cu rază lungă de acțiune. Sursa Foto: U.S. Air Force.

Patru bombardiere strategice B-52H ”Stratofortress” din Aripa 5 Bombardament staționată la Baza Aeriană Minot, Dakota de Nord, au fost dislocate, pe 24 februarie, la Baza Aeriană Moron din Spania în cadrul unei desfășurări din categoria Bomber Task Force (BTF).

Misiunile BTF sunt operații de rutină pe tot globul care, demonstrează angajamentul SUA față de apărarea colectivă și contribuie la integrarea cu aliații și partenerii, au informat Forțele Aeriene americane din Europa și Africa (USAFE).

Escadrila 23 Expediționară de Bombardament este încântată să se întoarcă în zona de operații europeană, lucrând alături de aliații și partenerii noștri NATO pentru a consolida și mai mult parteneriatul nostru în regiune”, a declarat comandantul escadrilei, locotenent-colonelul Ryan Loucks.

Înainte de a ateriza la Moron, două avioane B-52 au participat la Ziua Independenței Estoniei - 24 februarie, zburând peste capitala Tallinn.

Pe timpul misiunii din teatrul european, aeronavele se vor integra și antrena cu militari ai țărilor aliate și partenere în cadrul diferitelor operații și exerciții.

Din 2018, misiunile bombardierelor strategice au facilitat familiarizarea echipajelor aeriene cu teatrul de operații și au creat oportunități de integrare a SUA cu aliații NATO și partenerii regionali.

În urmă cu un an, tot în cadrul unei misiuni BTF, patru B-52H au fost dislocate la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel