SUA condamnă masacrarea militarilor turci în timpul operațiunilor de salvare conduse de Armata turcă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan
membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan

SUA au condamnat uciderea a 13 cetăţeni turci răpiţi în nordul Irakului, despre care oficialităţi turce afirmă că au fost executaţi de militanţi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, organizaţie considerată teroristă de Turcia şi de aliaţii săi occidentali), transmite Agerpres, care citează Reuters şi AFP.

Execuţiile au avut loc în timpul unei operaţiuni militare turce lansate pe 10 februarie împotriva PKK, potrivit Ministerului Apărării turc.

''SUA deplâng moartea unor cetăţeni turci în regiunea Kurdistan din Irak'', a declarat Ned Price, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, într-un comunicat.

Dacă se confirmă informaţia că PKK este responsabilă pentru acest incident, ''condamnăm această acţiune în cei mai puternici termeni posibili'', a subliniat Price.

Execuţia celor 13 cetăţeni turci a avut loc într-o grotă din regiunea Gara, din nordului Irakului, potrivit ministrului turc al apărării Hulusi Akar.

Aydin Barus, guvernatorul provinciei Malatya (estul Turciei), unde au fost repatriate corpurile celor ucişi, a declarat că 10 dintre cele 13 victime au fost identificate. Este vorba, în mare parte, de militari şi poliţişti turci care fuseseră răpiţi de PKK în anii 2015 şi 2016. Douăsprezece victime fuseseră ucise cu câte un glonţ în cap, iar una împuşcată în piept.

 

PKK recunoaște morții, dar spune că prizonierii au murit din cauza loviturilor aeriene ale Turciei



PKK a recunoscut duminică moartea unui grup de prizonieri, dar a respins versiunea Ankarei, afirmând că prizonierii au decedat în loviturile aeriene efectuate de forţele turce.

Potrivit ministrului turc al apărării, 48 de membri ai PKK şi trei soldaţi turci au fost ucişi în nordul Irakului începând de miercuri.

Turcia efectuează constant atacuri în zonele muntoase din nordul Irakului contra poziţiilor PKK, organizaţie care din 1984 duce pe teritoriul turc o luptă de gherilă soldată cu peste 40.000 de morţi până în prezent.

CITEȘTE ȘI: Armata turcă a eșuat o misiune de salvare. Gherila kurdă a executat 13 militari într-o peșteră în timpul operațiunii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel