SUA blochează exportul de avioane rusești Suhoi Superjet 100 către Iran

S.I. Catalin / 07 ian 2019 / 10:41

Trezoreria SUA a refuzat să elibereze certificatul de export pentru livrarea de avioane Suhoi Superjet 100 în Iran, informează portalul israelian iHLS şi agenţia iraniană ILNA.

Potrivit informaţiilor, peste 10 procente din piesele avionului rusesc se produc în America şi din această cauză este necesară încheierea unei înţelegeri cu Trezoreria SUA.

,,Se pare că, din cauza lipsei unei licenţe din partea Trezoreriei americane, deocamdată nu poate fi adusă în discuţie livrarea acestor avioane", a declarat un reprezentant al Asociaţiei liniilor aeriene iraniene, Maksoud Asadi Samani.

Producătorul SSJ-100 încearcă să reducă numărul de componente din SUA, însă, așa cum este de așteptat, acest proces va dura foarte mult timp.

,,Cu toate acestea, se pare că, din cauza lipsei licenței eliberate de OFAC ( Departamentul de Control al Activelor Externe din cadrul Trezoreriei SUA), pentru moment nu putem vorbi despre livrari de aeronave”, a declarat Maksud Asadi Samani.

La sfârşitul lunii aprilie, compania "Avioane Civile Suhoi" a semnat, în timpul Salonului "Eurasia Airshov", memorandumuri cu două companii aeriene iraniene privind livrarea a 40 de avioane SSJ-100R până în anul 2022.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy