SUA, bază permanentă în Polonia. Rusia amenință: Existența Poloniei, în pericol

Tudor Curtifan |
Data publicării:
armata rusa
armata rusa

Kremlinul a răspuns după ce Polonia a ofertat Statele Unite, pentru ca acestea din urmă să aibă o prezență militară permanentă pe teritoriul polonez. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că această mișcare ar submina stabilitatea pe bătrânul continent.

„În general, când constatăm o expansiune treptată a structurii militare NATO în direcția frontierelor noastre, o apropiere nemijlocită a structurii militare NATO de frontierele noastre, acest lucru, desigur, nu contribuie în nici un caz la securitatea și stabilitatea pe continent, dimpotrivă, aceste acțiuni expansioniste generează, inevitabil, contraacțiuni din partea Rusiei pentru a echilibra de fiecare dată paritatea încălcată în asemenea mod", a declarat Peskov, pentru Sputnik, citat de International Business Times.

În calitate de membru al NATO, SUA, prin Rezoluția atlantică, demonstrează angajamentul său față de securitatea aliaților NATO, Polonia fiind un aliat, mai amintește sursa citată.

Potrivit celei mai mari agenții de știri din Rusia, TASS, brigada blindată a SUA constă în 3500 de soldați, 400 de vehicule, 900 de vehicule militare, inclusiv 87 de tancuri Abrams și 18 de camioane de tip Paladin.

În 24 mai, Senatul S.U.A. a solicitat "Secretarului Apărării să prezinte un raport privind fezabilitatea și oportunitatea de a plasa permanent o echipă de luptă a brigăzilor din S.U.A. în Polonia".

Polonia a oferit între 1,5 şi 2 miliarde de dolari cu scopul de a contribui la cheltuielile necesare staţionării unei unităţi de blindate americane. Despre această prezență militară a vorbit și președintele Donald Trump în timpul vizitei sale din Polonia.

"Continentul nu se mai confruntă cu pericolul comunismului. Dar astăzi suntem în Occident și trebuie să spunem că există amenințări grave pentru securitatea noastră și pentru modul nostru de viață. Vedeți ce se întâmplă. Sunt amenințări. Ne vom confrunta cu ei. O să câștigăm”, spunea Trump.

Vladimir Dzhabarov, șef adjunct al Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federației Ruse, a declarat pentru publicației ruse Moscova Times: „Cu cât se apropie mai mult de NATO, cu atât mai mult existența Poloniei este în pericol”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel