SUA ar fi suplimentat numărul militarilor în nord-estul Siriei

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au expediat camioane cu echipamente militare și logistice în provincia Hasakah din nord-estul Siriei, transmite agenția iraniană Tasnim.

Surse locale, care vorbit în condiții de anonimat, au declarat agenției de presă siriene SANA din că un convoi de 30 de camioane militare și mai multe cisterne petroliere au trecut luni pe teritoriul sirian și s-au îndreptat către pozițiile americane din orașul cu majoritate kurdă din Siria, Qamishli, situat la granița dintre Turcia și Siria.

La sfârșitul lunii octombrie 2019, Washingtonul a anunțat că va retrage trupele din nord-estul Siriei, dar le-au desfășurat în zona câmpurilor petroliere controlate de forțele kurde din țara arabă.

Siria, care amintește că nu a autorizat prezența militară americană pe teritoriul său, acuză SUA „jefuiește” petrolul din țară. Această acuză vin și de la Moscova.

Pe de altă Mark Esper a explicat că președintele american Donald Trump a însărcinat Pentagonul să asigure securitatea terenurilor petrolifere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel