SUA au impus sanțiuni împotriva participanților la noile proiecte de gazoducte rusești

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatul american a aprobat pachetul de sancțiuni împotriva proiectelor de gazoducte rusești Nord Stream-2 și Turkish Stream, transmite paginaderusia.

Pachetul care este inclus în legea bugetului apărării al SUA a fost susținut în camera superioară a Congresului SUA cu votul a 86 de senatori, doar 8 opunându-se. Săptămâna trecută, Camera Reprezentanților SUA a aprobat același proiect de buget al apărării, inclusiv cu partea privind sancțiunile. Urmează ca documentul să fie semnat de președintele Donald Trump.

Legea bugetului prevede aplicarea de sancțiuni împotriva companiilor implicate în instalarea conductelor Nord Stream-2 și Turkish Stream. Sancțiunile se vor aplica și dacă aceste proiecte de conducte își schimbă numele sau sunt înlocuite cu altele.

Sancțiunile sunt impuse împotriva navelor angajate în instalarea de conducte la adâncime de 100 de metri sub nivelul mării, precum și a străinilor care au vândut, închiriat sau furnizat aceste nave pentru realizarea proiectelor în cauză sau au contribuit, inclusiv prin operațiuni înșelătoare, la participarea acestor nave la proiectele gazoductelor menționate.

Printre restricțiile impuse de această lege se numără interdicția de eliberare a vizelor americane și anularea vizelor valabile pentru angajații sau coproprietarii companiilor care fac obiectul acestor sancțiuni, precum și înghețarea proprietăților și a activelor acestor persoane în Statele Unite.

În cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, secretarul de stat și Trezoreria de Stat prezintă în comun comisiilor Congresului un raport care identifică organizațiile și persoanele care fac obiectul acestor sancțiuni.

Companiile implicate în instalarea conductelor Nord Stream-2 și Turkish Stream vor avea la dispoziție 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii pentru a opri orice activitate legată de construcția conductelor.

Vezi și: Statele Unite: Gazoductul Nord Stream-2 va spori influenţa Rusiei asupra politicii europene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel