SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei

DefenseRomania Team / 27 sep 2019 / 13:02
Petrolierul Yaz - Rusia
Petrolierul Yaz - Rusia

Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat introducerea de noi măsuri restrictive împotriva a trei cetateni ruși, cinci nave și o companie din Rusia din cauza încălcării regimului de sancțiuni împotriva Siriei, transmite paginaderusia.

Potrivit unei declarații de pe site-ul agenției, toți au participat la o schemă de eludare a sancțiunilor pentru furnizarea de combustibil de avion către forțele ruse care operează în Siria.

Lista de sancțiuni îi include pe rușii Ilia Loghinov, Ivan Okorokov și Karen Stepanian - pe care agenția îi consideră angajați ai armatorului ”Sovfracht” -, navele OT-2077, ”Yaz”, ”Sig”, ”Sudak” și ”Passat” - deținute de ”Transpetrochart”-, și compania ”Maritime Asistance”, pe care Departamentul de Trezorerie al SUA a numit-o companie paravan deținută de ”Sovfracht”.

Directorul general adjunct al ”Sovfracht”, Karen Stepanian, a declarat pentru Interfax că nu a fost surprins de noile sancțiuni împotriva companiei: ”Sovfracht” și ”Transpetrochart” se află sub sancțiunile americane din 2016.

Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei (OFAC), împreună cu FBI și Procuratura Districtului Columbia, au identificat schema de ocolire a sancțiunilor. „FBI este mândru că face parte din echipa care a dezvăluit această schemă complexă de aprovizionare cu combustibil pentru avioanele rusești care sprijină regimul lui Assad”, a declarat agentul special al FBI, Alan Kohler.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a adăugat că Trezoreria SUA a introdus companiile rusești pe lista neagră „pentru susținerea mașinii militare brutale a lui Assad și furnizarea de petrol către armata rusă”, ca parte a unei campanii de „presiune maximă” asupra Siriei.

Reamintim că, în iunie 2018, Departamentul de Justiție al SUA a depus o plângere împotriva a cinci angajați Sovfreight în legătură cu furnizarea de combustibil aviatic către Siria. Ulterior, în noiembrie 2018, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a două companii ruse – Global Vision Group și Promsyrieimport – din cauza suspiciunilor de livrări în Siria de petrol iranian. Potrivit Washingtonului, toți cei implicați în aprovizionarea cu petrol a Siriei vor fi sancționați.

Vezi și: Petrolierul sechestrat în Gibraltar ar aparține unui armator rus

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy