SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Petrolierul Yaz - Rusia
Petrolierul Yaz - Rusia

Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat introducerea de noi măsuri restrictive împotriva a trei cetateni ruși, cinci nave și o companie din Rusia din cauza încălcării regimului de sancțiuni împotriva Siriei, transmite paginaderusia.

Potrivit unei declarații de pe site-ul agenției, toți au participat la o schemă de eludare a sancțiunilor pentru furnizarea de combustibil de avion către forțele ruse care operează în Siria.

Lista de sancțiuni îi include pe rușii Ilia Loghinov, Ivan Okorokov și Karen Stepanian - pe care agenția îi consideră angajați ai armatorului ”Sovfracht” -, navele OT-2077, ”Yaz”, ”Sig”, ”Sudak” și ”Passat” - deținute de ”Transpetrochart”-, și compania ”Maritime Asistance”, pe care Departamentul de Trezorerie al SUA a numit-o companie paravan deținută de ”Sovfracht”.

Directorul general adjunct al ”Sovfracht”, Karen Stepanian, a declarat pentru Interfax că nu a fost surprins de noile sancțiuni împotriva companiei: ”Sovfracht” și ”Transpetrochart” se află sub sancțiunile americane din 2016.

Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei (OFAC), împreună cu FBI și Procuratura Districtului Columbia, au identificat schema de ocolire a sancțiunilor. „FBI este mândru că face parte din echipa care a dezvăluit această schemă complexă de aprovizionare cu combustibil pentru avioanele rusești care sprijină regimul lui Assad”, a declarat agentul special al FBI, Alan Kohler.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a adăugat că Trezoreria SUA a introdus companiile rusești pe lista neagră „pentru susținerea mașinii militare brutale a lui Assad și furnizarea de petrol către armata rusă”, ca parte a unei campanii de „presiune maximă” asupra Siriei.

Reamintim că, în iunie 2018, Departamentul de Justiție al SUA a depus o plângere împotriva a cinci angajați Sovfreight în legătură cu furnizarea de combustibil aviatic către Siria. Ulterior, în noiembrie 2018, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a două companii ruse – Global Vision Group și Promsyrieimport – din cauza suspiciunilor de livrări în Siria de petrol iranian. Potrivit Washingtonului, toți cei implicați în aprovizionarea cu petrol a Siriei vor fi sancționați.

Vezi și: Petrolierul sechestrat în Gibraltar ar aparține unui armator rus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel