SUA au finalizat dislocarea în Europa a patru bombardiere strategice de tip B-52H Stratofortress, pentru studierea viitorului teatru de operațiuni militare

Ionel Copcea |
Data publicării:
Realimentare B-52 Sursă foto: US Air Force in Europe
Realimentare B-52 Sursă foto: US Air Force in Europe

Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa a informat că, pe 23.05.2024, a fost finalizat transferul a patru bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress, capabile să poarte arme nucleare, la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. După cum este cunoscut, baza aeriană din Marea Britanie este o bază înaintată pentru dislocarea bombardierelor americane pe continent.

,,În cadrul Bazei Aeriene Fairford din Marea Britanie, a fost finalizat procesul de dislocare a patru bombardiere B-52H Stratofortress, echipamente de sprijin și personal aparținând Aripii 5 Aviație de Bombardament de la Baza Aeriană Minot din Dakota de Nord, pentru îndeplinirea unei misiuni planificate de tip Bomber Task Force”, se arată într-un comunicat de presă al comandamentului, preluat de agenția de presă rusă Interfax.

Misiunea principală a bombardierelor B-52H va consta în practicarea de operațiuni comune cu aliații din cadrul NATO și cu partenerii europeni, în vederea executării unor eventuale lovituri în teatrul de operații european. Probabil că, aeronavele americane vor efectua zboruri în apropierea graniței cu Federația Rusă, în proximitatea Regiunii Kaliningrad și a Peninsulei Crimeea.

Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa a subliniat faptul că dislocarea bombardierelor pe baza principiului rotației pe continentul european întărește angajamentul SUA față de aliații NATO și partenerii europeni pentru asigurarea securității colective.

Rotația bombardierelor și echipajelor americane în Europa are loc în mod regulat. După cum a precizat un ofițer din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, echipajele bombardierelor B-52H se familiarizează cu viitorul teatru de operațiuni militare. În prezent, această problemă este cu atât mai actuală cu cât situația internațională poate să escaladeze într-un conflict global.

Comentariul autorului: Cele patru bombardiere strategice americane B-52H au fost aduse în Europa în perechi de câte două aeronave, urmând un traiect arctic. Prima celulă a sosit în Marea Britanie pe 20 mai, iar cea de-a doua, cel mai probabil, în cursul zilei de miercuri, 22.05.2024.

În dimineața zilei de 24 mai, două din cele patru bombardiere, probabil primele dislocate în Marea Britanie, au început deja să efectueze primul zbor pe continentul european.

După cum au informat sursele de monitorizare a aviației de pe rețelele de socializare, aeronavele cu numerele de înregistrare 61-0018 și 61-0005 au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie și îndeplinesc misiuni în zona Mării Baltice. În prima parte a misiunii, acestea au orbitat în apropierea coastelor Suediei, la sud de Stockholm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel