SUA au evitat in extremis intrarea în incapacitate de plată a datoriei. Congresul american a acceptat după lungi negocieri să suspende plafonul

Darius Muresan |
Data publicării:
Joe Biden, sursă foto: @POTUS  · Oficial guvernamental
Joe Biden, sursă foto: @POTUS · Oficial guvernamental

Congresul american a acceptat joi să suspende plafonul datoriei şi astfel să înlăture in extremis ameninţarea unei incapacităţi de plată a Statelor Unite, notează Agerpres, care citează AFP.

La sfârşitul serii, Senatul a adoptat un proiect de lege, deja aprobat în Camera Reprezentanţilor.

Acest text, rezultatul unor lungi negocieri între preşedintele american Joe Biden şi tabăra republicană, va permite Washingtonului să-şi onoreze plăţile până la începutul anului 2025.

Textul urmează să fie promulgat de preşedintele Joe Biden.

Acordul vine după zile întregi de negocieri între democrații de la Casa Albă și republicanii care controlează Camera Reprezentanților

Congresul american trebuia să voteze rapid pentru a ridica plafonul maxim al datoriei publice, în caz contrar Statele Unite riscau să se afle în imposibilitatea de a face faţă obligaţiilor şi scadenţelor financiare.

Republicanii au refuzat să facă acest lucru atâta timp cât Joe Biden nu este de acord să facă importante tăieri bugetare.

Fără acord, Statele Unite s-ar fi găsit în incapacitate de plată de la începutul lui iunie, potrivit Biroului pentru buget al Congresului american..

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel