SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
UAV MQ-9 Reaper
UAV MQ-9 Reaper

Armata americană a anunţat vineri uciderea unui important lider Al-Qaida, Abdul Hamid al-Matar, într-un atac cu dronă în Siria, la două zile după atacul împotriva unei baze din sudul ţării utilizate de coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite, informează AFP şi Reuters.

"Un atac aerian american efectuat astăzi în nord-vestul Siriei a ucis un lider important Al-Qaida, Abdul Hamid al-Matar", a declarat John Rigsbee, purtătorul de cuvânt al Comandamentului central al armatei americane (CENTCOM), potrivit unui comunicat. Atacul a avut loc în regiunea Suluk.

"Înlăturarea acestui conducător important al Al-Qaida va perturba capacitatea organizaţiei teroriste de a complota şi de a executa atacurile globale care ameninţă cetăţenii americani, partenerii noştri şi civili nevinovaţi". Gruparea "foloseşte Siria ca bază de retragere pentru a se reface, a se coordona cu afiliaţii săi şi pentru a planifica operaţiuni în străinătate", a mai spus Rigsbee.

Purtătorul de cuvânt nu a spus dacă atacul a fost efectuat ca răspuns la atacul de miercuri asupra bazei al-Tanf, folosită de coaliţia antijihadistă în apropierea graniţelor cu Iordania şi Irak şi care nu s-a soldat cu victime.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel