SUA au anticipat „mișcarea Rusiei” în Ucraina și mută imediat: Sancțiuni împotriva regiunilor separatiste

La nici o oră de la semnarea decretului de către președintele Vladimir Putin prin care Federația Rusă recunoaște independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, Casa Albă a reacționat și au anunțat măsuri de sancțiuni naționale.

„Casa Albă a anticipat o mișcare din partea Rusiei si are pregătit răspuns”, a anunțat Washingtonul imediat după decizia Federației Ruse de a recunoaște așa-zisele republici Donețk și Lugansk. 

 

SUA anunță sancțiuni împotriva regiunilor separatiste, dar acest lucru e doar începutul

 

„Președintele Biden va emite un ordin executiv care va interzice noi investiții, comerțul și finanțarea de către americani către/dinspre/sau în așa-zisele DNR și LNR din Ucraina. Acest ordin va oferi, de asemenea, autoritatea de a impune sancțiuni oricărei persoane determinate să opereze în acele zone ale Ucrainei. Departamentele de Stat și Trezoreria vor oferi detalii suplimentare în curând. De asemenea, vom anunța în curând măsuri suplimentare legate de încălcarea flagrantă a angajamentelor internaționale de către Rusia”, transmite Casa Albă.

Administrația Prezidențială continuă și spune „pentru a fi cât mai clari”:

„Aceste măsuri sunt separate și adiționale de măsurile economice severe pe care le-am pregătit în cooperare cu aliații și partenerii noștri, în cazul în care Federația Rusă va interveni militar pe teritoriul Ucrainei”, a mai precizat Casa Albă.

Washigotnul spune că e în dialog permanent cu aliații, inclusiv cu Ucraina.

În următoarele ore e așteptat și răspunsul Uniunii Europene. 

În cazul în care întregul bloc occidental va răspunde unitar, Federația Rusă se va confrunta cu un val uriaș de sancțiuni. Toate privire se îndreaptă în acest moment spre Nord Stream 2, gazoductul care leagă Germania de Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel