SUA ar intenționa să construiască o nouă bază în vestul Irakului pentru a desfăşura un sistem de rachete Patriot

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata Statelor Unite ar intenționa să construiască  o nouă bază pentru un sistem de apărare aeriană Patriot, în apropierea bazei aeriene Ayn al-Asad din vestul Irakului, a precizat o sursă anonimă  din domeniul informaţiilor, pentru agenția de știri al-Ahad din limba arabă din Irak, potrivit Janes.

„Forțele americane intenționează să înființeze o nouă bază în zona Umm Samij, la nord de districtul al-Baghdadi, în orașul Hit, pentru a implementa un sistem de apărare aeriană Patriot Patriot și pentru a proteja baza aeriană Ain al-Assad, precum și în alte locații din vestul regiuni împotriva unor posibile atacuri ", a declarat, luni, sursa .

Comentariu DefenseRomania: Precizăm că, până la acesta oră nu există un comunicat oficial din partea Departamentului Apărării al SUA sau din partea oricărui alt oficial militar american de rang înalt cu privire la dat sau locul în care Statele Unite vor desfăşura un sisteme de rachete Patriot în Irak.

Amintim că, generalul Kenneth McKenzie, şeful Comandamentului Central al Statelor Unite (CENTCOM), a declarat, la inceputul lunii martie, că Statele Unite sunt în proces de a disloca sisteme de apărare aeriană în Irak, pentru a proteja trupele americane în cazul unor posibile atacuri cu rachete din partea Iranului.

Armata americană ar urma sa amplaseze în Irak sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă Patriot, la aproape trei luni după ce Iranul a lansat, pe 8 ianuarie, un atac cu rachete asupra bazei aeriene Ain al-Asad, care găzduiește aproape 1.000 de soldați americani.

La puțin timp după atacul cu rachete din 8 ianuarie asupra bazei aeriene al Assad, amplasată în vestul Irakului, Statele Unite au negociat cu guvernul irakian pentru a aduce sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, cum ar fi sistemul de rachete Patriot. Oficialii Pentagonului au precizat că neînţelegerile apărute în interiorul guvernului irakian și provocările de natură logistică au întârziat dislocarea în Irak a unor sisteme de apărare antiaeriană.

In luna martie, McKenzie nu a furnizat informații specifice despre dată la care sistemele de apărare antiaeriană vor fi trimise de Statele Unite în Irak şi nici locul unde acestea vor fi amplasate.

La începutul acestui an, şeful Pentagonului, Mark Esper, preciza că SUA aşteaptă 'undă verde' de la guvernul irakian pentru a putea instala sisteme antirachetă Patriot in apropiaerea bazelor utilizate de către armata americană în Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel