SUA acuză Rusia de ''manipulare'' a Curţii Penale Internaţionale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, a acuzat joi Rusia că ''manipulează'' Curtea Penală Internaţională (CPI), împotriva căreia Statele Unite au anunţat noi sancţiuni, relatează AFP.

"Suntem preocupaţi de faptul că puteri străine, precum Rusia, manipulează şi CPI pentru a-şi servi propriile interese", a declarat responsabilul american la Washington. La rândul său, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională, Robert O'Brien, a apreciat că aceste ''manipulări'' străine vizează în special ''să încurajeze'' urmăriri penale sub jurisdicţia internaţională de la Haga împotriva militarilor americani din Afganistan, în ancheta care a provocat indignarea Statelor Unite, transmite Agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a emis joi un ordin executiv prin care instituie sancţiuni economice împotriva persoanelor implicate în investigaţia Curţii Penale Internaţionale asupra eventualelor crime de război comise de forţele americane în Afganistan, notează Reuters şi AFP. 

Citește și: Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel