SUA acuză Rusia de încălcarea sancţiunilor ONU împotriva Coreei de Nord

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a acuzat luni Rusia că încalcă sistematic sancţiunile împotriva Coreei de Nord, informează Reuters. 

Haley a declarat în Consiliul de Securitate al ONU că există "dovezi de încălcări semnificative şi extinse" de către Rusia ale sancţiunilor menite să oblige regimul de la Phenian să renunţe la programul de înarmare nucleară. "Rusia trebuie să înceteze încălcarea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord. Trebuie să pună capăt efortului concertat de a ascunde dovezile încălcărilor sancţiunilor. Încălcările nu sunt izolate. Sunt sistematice", citează Reuters. 

"Rusia ajută Coreea de Nord să se aprovizioneze cu combustibili"

Ambasadoarea americană a afirmat că Rusia ajută Coreea de Nord să se aprovizioneze cu combustibili prin transferuri ilegale în largul mării. Ea a mai susţinut că Moscova a refuzat să expulzeze un nord-coreean aflat pe lista neagră a ONU şi a insistat asupra modificării unui raport independent către ONU privind încălcarea sancţiunilor, pentru a acoperi implicarea unor cetăţeni ruşi. Washingtonul a urmărit anul acesta 148 de transferuri ilegale între petroliere, dar nu a precizat în câte din acestea a existat un sprijin din partea Rusiei. 

Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a negat presiunile asupra autorilor raportului şi a acuzat-o pe Haley de intensificarea tensiunilor. El a arătat că potrivit raportului un caz transfer de combustibil între nave, citat de reprezentanta SUA, nu a constituit o încălcare a embargoului. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel