SUA a trimis în Golf un avion de detectare a rachetelor balistice

Eduard Pascu |
Data publicării:
RC-135S Cobra Ball
RC-135S Cobra Ball

O aeronavă de recunoaștere RC-135S Cobra Bal a SUA, care este specializată în supravegherea și colectarea datelor privind rachetele balistice, a fost trimisă în Golful Persic.

"USAF RC-135S Cobra Ball este un colector de măsurare și semnătura de informații MASINT echipat cu instrumente speciale electro-optice concepute pentru a observa zborurile cu rachete balistice la distanță lungă 61-2662 PYTHN77 peste golful persan", a spus tweet.

Trimiterea avionului în Golful Persic vine după ce s-au intensificat tensiunile dintre SUA și Iran. Luna trecută, ca raspuns la ceea ce oficialii americani au caracterizat ca fiind o amenințare iminentă, SUA au anunțat ca vor trimite un portavion și alte active militare în regiune.

RC-135S Cobra Ball este o aeronava care se poate desfășura rapid, care zboară în vederea îndeplinirii misiunilor de prioritate națională pentru a colecta date optice și electronice privind rachetele balistice. Potrivit site-ului Forțelor Aeriene din SUA, aceste date sunt esențiale pentru verificarea respectării tratatelor privind armamentul și dezvoltarea conceptelor de apărare strategică din SUA și a conceptelor de apărare antirachetă din SUA.

Componența echipajului include cel puțin doi piloți, un navigator, trei ofițeri de război electronic, doi ingineri de sisteme de zbor și doi sau mai mulți specialiști în misiuni în aer.

Toate modificările sistemului aeronavelor Cobra Ball și ale misiunilor sunt supravegheate de către Comunicații L-3, sub supravegherea comandamentului Forțelor Aeriene.

Există trei aeronave RC-135S în inventarul Forțelor Aeriene, toate atribuite Bazei Offutt din Nebraska. Cobra Ball este operat de escadrila 55 și este însoțit de avioane de comandă de la escadrila 45 recunoaștere, și de avioane de la escadrila 97 Spionaj, fiind dislocate în lumea întreagă.

Vezi și: Arabia Saudită şi-a îmbunătăţit semnificativ programul de rachete balistice cu ajutorul Chinei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel