SUA au trimis bombardiere B-52H Stratofortress deasupra Mării Chinei de Sud (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţa Aeriană a Statelor Unite a trimis miercuri două bombardiere capabile să transporte arme nucleare deasupra Mării Chinei de Sud, într-un spectacol de forţă care răspunde eforturilor agresive ale Chinei de a revendica regiunea, potrivit Washington Free Beacon, citat de Epoch Times.


,,Două bombardiere B-52H Stratofortress au decolat de la baza aeriană Andersen din Guam şi au desfăşurat un exerciţiu de pregătire de rutină în apropierea Mării Chinei de Sud în 13 martie, înainte să se întoarcă la bază”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Forţelor Aeriene americane din regiunea Pacific, căpitanul Victoria Hight.

Hight a afirmat că aeronavele americane desfăşoară operaţiuni de rutină în Marea Chinei de Sud pentru a susţine “aliaţii, partenerii şi o regiune Indo-Pacific liberă şi deschisă”.

,,Bombardierele forţei aeriene americane din Pacific au zburat din Guam timp de peste un deceniu ca parte a operaţiunilor de menţinere a prezenţei bombardierelor Comandamentului SUA în zona Indo-Pacific”, a adăugat ea.

Un oficial militar a declarat că Beijingul nu a trimis niciun avion de vânătoare pentru a intercepta bombardierele. Totuşi, un controlor aerian regional a contactat prin radio bombardierele şi le-a cerut să plece din zonă deoarece nu au autorizaţie să opereze acolo.

Potrivit oficialului, un membru al echipajelor bombardierelor a răspuns controlorului: ,,Suntem avioane ale Forţei Aeriene a Statelor Unite care operează în spaţiul aerian internaţional”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel