Statele Unite au suspendat temporar asistenţa militară acordată Ucrainei

S.I. Catalin / 02 sep 2019 / 11:52

Însărcinatul cu afaceri al SUA în Ucraina, William Taylor, a declarat că Statele Unite analizează bugetul apărării și, prin urmare, finanțarea pentru programele aprobate a fost suspendată, relatează agenția de știri UNIAN.

"Tot ce pot spune este că nu a fost luată nicio decizie", a precizat William Taylor.

Diplomatul a dat de înţeles că la Washington se discuta despre o revizuire a bugetului, în special în ceea ce privește ajutorul extern. Taylor a explicat că atunci când are loc o revizuire a bugetului, finanțarea pentru unele programe este suspendată.

"Dar încă nu există o decizie. Sper că decizia va fi luată în curând", a spus Taylor.

În același timp, Politico, citând un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării al SUA, a raportat că Pentagonul, la solicitarea Casei Albe, a finalizat o analiză a sumei de ajutor militar acordat Ucrainei și a ajuns la concluzia că programul de ajutor în privinţa securităţii trebuie să continue.

Potrivit oficialului, rezultatele analizei au fost raportate la Casa Albă. Statele Unite oferă Ucrainei asistenţă militară în valoare de 250 de milioane de dolari, în contextul acţiunilor de contracarare a Rusiei.

Însă preşedintele Donald Trump a cerut echipei pentru securitate naţională de la Casa Albă să reanalizeze programul de finanţare intitulat "Iniţiativa de Asistenţă pentru Securitate", pentru a se asigura că fondurile sunt utilizate în interesul cel mai bun al Statelor Unite.

Conform surselor citate, Donald Trump analizează de câteva săptămâni posibilitatea opririi finanţării. Consilierii prezidenţiali americani cred că ideea opririi finanţării va genera critici în Congresul SUA şi aşteaptă întrevederea pe care Donald Trump urmează să o aibă cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy