SUA a aprobat o posibilă vânzare a unui număr de opt aeronave de tip F-16 către Bulgaria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16V Block 70
F-16V Block 70

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare a opt aeronave de tip F-16 şi a echipamentelor conexe către Bulgaria la un cost estimativ de 1,67 miliarde de dolari americani, a anunţat luni o agenţie a Pentagonului, scrie Rador.

 
 

Antreprenorul principal va fi Lockheed Martin Corp, a transmis printr-un comunicat Agenția pentru Cooperare în domeniul Apărării și Securității.

,,Propunerea de vânzare va folosi politicii externe şi securităţii naţionale a SUA, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat al NATO şi un important partener democratic al SUA, prin asigurarea păcii şi stabilităţii în această regiune", se mai transmite prin comunicat.

În luna mai, Krasimir Karakachanov, ministrul bulgar al Apărării, a semnalat că negocierile între Sofia şi Washington privind achiziţia de către Bulgaria a opt aeronave multirol F-16 Block 70 noi s-ar putea încheia fără un rezultat, motivul impasului fiind cel al preţului.

Oficialul bulgar afirma în acel moment că oficialii de la Sofia nu se aştepta să primească "ceva gratuit [din partea SUA], ci [să li se ofere aeronave] la preţuri normale, luând în considerare preţurile oferite altor ţări, de exemplu, Slovacia".

Bulgaria, stat membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene, încearcă să înlocuiască flota de avioane MiG-29 şi să intensifice compatibilitatea cu standardele NATO.

Un contract cu firma Lockheed Martin pentru cumpărarea de avioane F-16V Block 70 ar fi cea mai mare achiziţie de armament de către Bulgaria după înlăturarea regimului comunist.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel