SUA: Trump îl va numi pe Mark Esper ministrul apărării

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi, într-o perioadă în care se înregistrează puternice tensiuni în Orientul Mijlociu, înlocuirea lui Patrick Shanahan la conducerea Pentagonului cu ministrul-adjunct al apărării însărcinat cu Forţele Terestre ale SUA, Mark Esper.

"Ministrul interimar al apărării Patrick Shanahan, care a făcut o muncă minunată, a decis să renunţe la procesul de confirmare (ca ministru deplin) pentru a consacra mai mult timp familiei sale", a notat Trump pe contul său de Twitter.

Potrivit cotidianului USA Today, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) anchetează, în cadrul procesului de confirmare, asupra acuzaţiilor de violenţă conjugală care datează din 2010 la adresa lui Shahanan, astăzi divorţat.

"Îi mulţumesc lui Pat (Patrick) pentru excelenta sa muncă şi îl voi numi pe secretarul armatei, Mark Esper, drept nou ministru interimar al apărării", a mai notat Donald Trump.

Fost numărul doi al Departamentului Apărării, Patrick Shanahan, 56 de ani, a fost numit ministru interimar după demisia neaşteptată a lui Jim Mattis la sfârşitul lui decembrie 2018, pe fondul profundelor dezacorduri cu Donald Trump, în special privind retragerea trupelor americane din Siria. Prin urmare, de la începutul anului Pentagonul nu a fost condus de un ministru confirmat de Senat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel